Woonark inspectie

Ben je van plan om een woonark of woonboot te kopen? Dan is het fijn om te weten hou het zit met de bouwkundige staat ervan. Een woonark inspectie zal in dat geval meer inzicht geven in eventuele gebreken en wat de kosten in de toekomst zullen worden qua herstelwerkzaamheden en onderhoud.

Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren krijg je meer zekerheid in de kosten van herstelwerkzaamheden om de woonark of woonboot weer in goede staat te krijgen. Bovendien weet je dan precies wat je koopt en kom je niet voor vervelende verassingen te staan.

Wat is een woonark inspectie?

Een woonark inspectie is een bouwkundige inspectie van een woonark, woonboot of woonschip. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar de bouwtechnische staat van de woonboot. Een bouwkundig inspecteur onderzoekt in welke staat de bouwkundige onderdelen zich verkeren en hoe het zit met achterstallig onderhoud.

Alle bevindingen worden opgesteld in een bouwkundig rapport waarmee je meer inzicht krijgt in wat je daadwerkelijk koopt. Zo wordt duidelijk wat de kosten zullen zijn voor herstelwerkzaamheden, achterstallig onderhoud en welke kosten je de komende jaren kunt verwachten. Bovendien krijg je ook advies over de beste oplossingen voor herstelwerkzaamheden en achterstallig onderhoud.

Waarom een woonark inspectie uit laten voeren?

De keuze voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring van de woonark, woonboot of woonschip kent diverse redenen. Eén van de belangrijkste redenen is om te kunnen bepalen hoeveel je wilt betalen voor de desbetreffende woonboot. Mocht je er door de bouwkundige keuring achter komen dat er bijvoorbeeld veel onderhoud nodig is? Dan is het logisch dat de waarde voor de woonark verminderd.

Daarnaast kan het zijn dat je de woonark simpelweg wilt controleren op technische gebreken. In sommige gevallen zijn deze op het eerste oog niet altijd zichtbaar. Dit worden ook wel verborgen gebreken genoemd. Een bouwkundig inspecteur weet precies waar hij/zij op moet letten waardoor je vervelende verassingen na aankoop voorkomt.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor InspectieBaas?
 • Keuring volgens geldende normeringen;
 • Voorkom vertraging in het afbouwproces;
 • Grote gebreken worden inzichtelijk vóór de eindoplevering;
 • Tekortkomingen worden direct door de aannemer gedocumenteerd!

Wat wordt er gecontroleerd?

Een woonark inspectie is een visuele keuring waarbij de technische staat van een woonboot in kaart wordt gebracht. Aangezien een woonboot anders in elkaar zit dan een huis zijn er ook andere zaken die gecontroleerd worden, alhoewel veel wel overeen komt. Hieronder hebben we de onderdelen die gecontroleerd worden voor je onder elkaar gezet:

 • Betonnen bak
 • Draagconstructie
 • Buitengevels
 • Kozijnen, ramen en deuren
 • Dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen
 • Goten en dak afvoeren
 • Interieurafwerking
 • Plafonds, wanden en vloeren
 • Keuken, badkamer en/of toilet
 • Technische installaties (elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser)

Woonark inspectie door InspectieBaas

Ga je binnenkort de stap maken om een woonboot, woonark of woonschip te kopen? Dan doe je er goed aan om een woonark inspectie uit te laten voeren. Tijdens de inspectie wordt de bouwkundige staat van de woonark in kaart gebracht en weet je precies wat je aankoopt. Alle bevindingen worden opgesteld in een bouwkundig rapport inclusief foto’s en kostenindicaties voor onderhoud en herstelwerkzaamheden.

Mocht je hier interesse in hebben? Plan dan een belafspraak in met één van onze ervaren Inspectiebazen. Samen zullen we de mogelijkheden bespreken en een afspraak inplannen voor een keuring. Wij helpen je namelijk graag bij de aankoop van een nieuwe woning, ook wanneer deze op het water ligt!

Blijf op de hoogte van ons nieuws