Wat is een oplevering?

Officieel vindt de oplevering aan het einde van het bouwproces van jouw nieuwbouwwoning plaats. Samen met de bouwer controleer je de woning visueel op gebreken. Van boven naar beneden en van binnen naar buiten, alles wordt nauwkeurig gecontroleerd aangezien dit een officieel moment is. De eigendomsrechten worden namelijk overgedragen aan de koper van de woning.

Bij InspectieBaas werken we graag met twee oplevermomenten. Een vooroplevering en een eindoplevering.

1. VOOROPLEVERING
2. EINDOPLEVERING

De eindoplevering is het officiële moment met de bouwer. Een oplevering duurt ca. 2 uur en kost 249,- per oplevering. Een uitloop hiervan kost per 30 minuten 49,-. Indien je ervoor kiest om zowel een voor- en eindoplevering door ons te laten begeleiden ontvang je een BAZENkorting en betaal je  449,-.

Begeleiding van de vooroplevering

Een vooroplevering vindt meestal een tot vier weken voor de officiële eindoplevering plaats. Je wordt dan door de bouwer uitgenodigd om jouw nieuwe woning te bekijken. Dit is, in tegenstelling tot de eindoplevering, geen juridisch moment. 

Met behulp van de InspectieBaas oftewel bouwkundig inspecteur, doorlopen we datgene wat je bent overeengekomen met de bouwer/ aannemer. Door voorafgaand aan de officiële eindoplevering te signaleren welke gebreken en tekortkomingen er zijn, heeft de aannemer nog tijd om hiermee aan de slag te gaan. Hiermee voorkomen we samen dat er tijdens de eindoplevering grote gebreken en tekortkomingen worden geconstateerd tijdens de eindoplevering waardoor het verdere afbouwproces kan worden vertraagd. 

Na afloop ontvang je een uitgebreid visueel keuringsrapport. Dit rapport wordt eventueel ook met de aannemer gedeeld zodat hij direct aan de slag kan gaan!

Download hier een voorbeeld van een keuringsrapport

Hulp nodig bij de afbouw? Neem een kijkje op www.woningbaas.nl

Een specifieke vraag?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor een vooroplevering?
  • Keuring volgens geldende normeringen;
  • Voorkom vertraging in het afbouwproces;
  • Tekortkomingen worden direct door de aannemer gedocumenteerd;
  • Grote gebreken worden inzichtelijk vóór de eindoplevering