Wat is een oplevering?

Officieel vindt de oplevering aan het einde van het bouwproces van jouw nieuwbouwwoning plaats. Samen met de bouwer controleer je de woning visueel op gebreken. Van boven naar beneden en van binnen naar buiten, alles wordt nauwkeurig gecontroleerd aangezien dit een officieel moment is. De eigendomsrechten worden namelijk overgedragen aan de koper van de woning.

Bij InspectieBaas werken we graag met twee oplevermomenten. Een vooroplevering en een eindoplevering.

1. VOOROPLEVERING
2. EINDOPLEVERING

De eindoplevering is het officiële moment met de bouwer. Een oplevering duurt ca. 2 uur en kost 249,- per oplevering. Een uitloop hiervan kost per 30 minuten 49,-.

Indien je ervoor kiest om zowel een voor- en eindoplevering door ons te laten begeleiden ontvang je een BAZENkorting en betaal je  449,-.

Begeleiding van de eindoplevering

Tijdens de eindoplevering controleer je jouw nieuwbouwwoning samen met InspectieBaas en de bouwer visueel op gebreken. Alle eventuele gebreken worden genoteerd in het ‘proces-verbaal van oplevering’. Omdat je als koper vaak emotioneel verbonden bent met de woning is het lastig om door esthetische gebreken heen te kijken en te zoeken naar een technische onderbouwing. Door een eind-oplevering te laten begeleiden door InspectieBaas, laat je de technische aspecten over aan ons en kun jij ervan uit gaan dat je in goede handen bent. Je kunt tenslotte op ons bouwen!

Na afloop wordt het rapport dat door InspectieBaas is opgesteld naast die van de aannemer gelegd en gekeken of de punten overeenkomen. Onder voorbehoud van herstel van de overeengekomen gebreken vindt de officiële eigendomsoverdracht plaats. Je zet een handtekening en ontvangt de sleutels. Vanaf nu ben je eigenaar van jouw woning en kan het afbouwproces beginnen!

Download hier een voorbeeld van een keuringsrapport

Downloaden

Hulp nodig bij de afbouw? Neem een kijkje op www.woningbaas.nl

Een specifieke vraag?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor een eindoplevering?
  • Keuring volgens geldende normeringen;
  • Doe het samen voor een dubbele check;
  • Verzekerd van een juiste aankoop;
  • Voorkom onverwachte problemen achteraf;