Aankoopkeuring huis

De aankoopkeuring van een huis is ten zeerste aan te raden bij de koop of verkoop van een woning. Hiermee krijg je namelijk inzicht in de bouwkundige staat van een woning. Aangezien de waarde van een huis voor een groot deel wordt gebaseerd op basis van de technische staat doe je er goed aan om dat te onderzoeken.

Door een bouwkundige keuring uit te laten voeren sta je sterker in de onderhandelingen met de verkoper van de woning. Doordat je een overzichtelijk rapport in handen krijgt, met daarin de bouwtechnische gegevens van de woning, kun je aan de hand daarvan de daadwerkelijke waarde voor jezelf bepalen. Bovendien voorkom je hiermee dat je na de aankoop voor vervelende verassingen komt te staan.

Wat is een aankoopkeuring huis?

Een aankoopkeuring van een huis is een visuele inspectie waarbij de bouwtechnische staat van de woning in kaart wordt gebracht. Het is een niet-destructief onderzoek waarbij er dus alleen wordt gekeken naar de zichtbare gebreken en eventueel achterstallig onderhoud.

De bouwtechnische keuring wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijk expert op het gebied van bouwtechnische keuringen. Onze deskundige Inspectiebazen zouden jou hierbij kunnen helpen. Na de inspectie ontvang je een bouwkundig rapport inclusief foto’s en kostenindicaties voor herstelwerkzaamheden en achterstallig onderhoud.

Heb je een vraag voor ons?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor InspectieBaas?
 • Keuring volgens geldende normeringen;
 • Voorkom vertraging in het afbouwproces;
 • Grote gebreken worden inzichtelijk vóór de eindoplevering;
 • Tekortkomingen worden direct door de aannemer gedocumenteerd!

Hoe gaat een aankoopkeuring in zijn werk?

De aankoopkeuring van een woning kan worden gezien als een bouwtechnische keuring. Er zal dus eerst een afspraak gemaakt moeten worden met een bouwkundig inspecteur waarna hij/zij op de afgesproken datum en tijd langskomt.

Eenmaal op locatie aangekomen zal de inspecteur, het liefst samen met jou, een ronde maken door de woning en deze controleren op visuele gebreken. Door samen een ronde te maken kun je tijdens de bouwkundige keuring vragen stellen over eventuele mankementen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de gebreken en weet je wat er nodig is om dergelijke problemen te herstellen.

Nadat de aankoopkeuring heeft plaatsgevonden zal de inspecteur een rapport opstellen met daarin zijn bevindingen. Wees niet bang dat er allerlei moeilijke taal in staat, want het rapport dat je van ons ontvangt wordt altijd in begrijpelijke taal opgesteld. Bovendien wordt het rapport geleverd inclusief foto’s en kostenindicaties voor het herstellen van de aanwezige gebreken.

Wat wordt er gecontroleerd bij een aankoopkeuring?

Tijdens de aankoopkeuring van een huis wordt er een visuele beoordeling van de bouwkundige staat uitgevoerd. Hiermee worden zichtbare gebreken en achterstallig onderhoud duidelijk in kaart gebracht.

Maar wat wordt er dan precies gecontroleerd? Hieronder hebben we het voor je op een rijtje gezet:

 • Fundering en kruipruimte
 • Riolering, ventilatie en leidingwerk
 • Vloeren, muren, metselwerk en voegwerk
 • Dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen (gevel)
 • Dakbedekking en dakconstructie
 • Puien, kozijnen, ramen en deuren
 • Technische installaties (gas, water, licht, Cv-ketel en/of combi-ketel)
 • Schuren, garages, balkons en opstallen
 • Sanitaire groepen

Wat zijn de kosten van een aankoopkeuring?

Wil je een aankoopkeuring laten uitvoeren? Dan brengt dat uiteraard kosten met zich mee. Gelukkig helpen onze Inspectiebazen je graag bij het uitvoeren van de aankoop keuring. Bovendien betaal je bij ons altijd een eerlijke prijs en ontvang je daarbij ook nog eens een overzichtelijk bouwkundig rapport.

Direct weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor een bouwkundige keuring bij InspectieBaas? Plan dan nu een belafspraak in. Samen zullen we dan de mogelijkheden en kosten bespreken, en plannen we een afspraak in voor de keuring. Een echte Baas kiest voor de service van InspectieBaas!

Blijf op de hoogte van ons nieuws